Pályázat

Sajtóközlemény

Kapacitásbővítő beruházás a Walter Bt-nél.

2018.12.19.

Vállalkozásunk 2018.04.23.-án támogatást nyert a GINOP-1.2.2-16 kódszámú, „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című felhívás keretében.

A projekt keretében beszerzésre került egy Automata Hídvágógép GMM/ INTRA 520 CN2 5 tengelyes típusú eszköz.  Ezáltal az új géppel közel duplájára tudjuk növelni a kapacitásunkat nem csak mennyiségben, minőségben is. A gép precizitásának köszönhetően a külföldi pici igénynek is megfelelve szélesebb kört tudunk majd kielégíteni. A hídvágógép alkalmas a márvány gránit lapok vágására melyekből készülnek a síremlékek, párkányok épület munkák (lépcső padló burkolatok). Az új gép alkalmazásával be tudjuk indítani a váltott műszakot, mely újabb munkavállaló foglakoztatását is lehetővé teszi.

Toyota Tonero 02-8FGF30 típusú Targonca beszerzésével a régi meglévő targonca lett kiváltva, ezen gép végzi  a márvány és gránit lapok emelését, szállítását a telephelyen belül. A meglévő gép már nem volt modern, ill. terhelhetősége is kisebb volt, mint az újonnan beszerzett eszközé (2,5t a régi targonca kapacitása és az új gépé 3t.) Mivel a hídvágógép által bővül a kapacitás ill. több anyag megmozgatása vált szükségessé ezt gyors és jó műszaki állapotú targoncával tudjuk biztosítani, illetve nagyban megkönnyíti a munkát és megkíméli a munkavállalókat a folyamatos emeléstől.

Beszerzésre került bontó kalapácsok, mint a  Makita HM213e, MAKITA HM 1812, gyártmányú eszközök és a vésőgép MAKITA HM 0870C típusú eszközök a beton és természetes kövek réselésére, fúrására alkalmasak. Az új gépekkel több munkavállalót tudunk szerszámmal ill. munkával ellátni. Ez nagyban megkönnyíti a munkánkat azzal, hogy megkíméli a munkavállalókat a nagy erőt igénylő gépek használatától ill. a kézi véséstől. Hatékonyabb gazdaságosabb lesz ezáltal a munkánk ezzel is növelve árbevételünket.

Számítástechnikai eszközpark folyamatos fejlesztését fontosnak tarjuk a versenyképesség megtartása miatt. Ezáltal is átláthatóbb, hatékonyabb, rendszerezettebbek a munkafolyamatok és a vállalkozás irányítása. Ennek érdekében beszerzésre került egy Lenovo100-15IBD80QQ00FCHV Black típusú Notebook, 1 db BENQ típusú monitor, 1 db asztali számítógép konfiguráció, 1 db multifunkciós nyomtató EPSON WORKFORCE PRO WF-5 típusú. Mindemellett Windows 10 program és kereskedő-számlázó program is beszerzésére  került a pályázat keretében.

Az újonnan beszerzett gépekkel erősödik a verseny pozíciónk a piacon. Hatékonyabb, minőségi munkavégzést tudunk nyújtani az ügyfeleink részére. A technológiai fejlesztések mind azt a cél szolgálják, hogy az üzem európai színvonalú működését biztosítsák, és mind minőségi mind mennyiségi elvárásoknak is megfeleljen.

A projekt sikeres megvalósulásával a megnövekedett igényeket a meglévő foglalkoztatottak megtartásával egy új foglalkoztatott felvételével tudjuk kielégíteni. A hatékonyság növelése a minőség javulása a megrendelői kör bővülését eredményezi. Az új és gyorsan magas minőség mellett előállított termékek, az erőforrások hatékony felhasználása, a kapacitások bővülése az önköltség csökkenéséhez, a bevételek és az eredmény növeléséhez járulnak hozzá. Ennek hatására kalkulációink szerint 10%-os árbevétel növekedést várunk.

 

Kedvezményezett: Walter Bt.

Megvalósítás helye: 7781 Sárok Kossuth u. 1. Hrsz:122/2

Projektazonosító: GINOP-1.2.2-16-2017-00907

Támogatás összege: 24 769 268 Ft

Támogatás mértéke: 50 %

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2018.12.19.

Hozzászólások lezárva